Avloppsspolning

Avloppsspolning är av stor vikt för ett fungerande avloppssystem. Det finns flera olika metoder som kan användas vid avloppspolning, och det beror på var avloppet är beläget och vilken typ av avloppsanläggning man har. I det här inlägget ska vi titta närmare på hur en vanlig avloppspolning går till. Men först ska jag säga att den som får stopp i avloppet kan behöva få hjälp med avloppspolning dygnet runt, därför finns det en avloppspolning jour i Lund man kan vända sig till, och klicka här om du behöver den här hjälpen.

Det första man ska göra innan avloppspolningen är att kontrollera att avloppet är avstängt. Det gör man genom att vrida av avloppet på kranen som sitter under avloppet, eller om avloppet sitter i köket vid diskbänken så kan man ta av luckan och dra ut avstängningskranen. Därefter ska man titta om avloppet är fullt, och det gör man genom att lyfta upp avloppshinken och kontrollera om det finns något stopp i avloppet. Om det är stopp kan man oftast fixa problemet genom att spola av avloppet med hjälp av en spolhandtag. Spolning av avloppet görs med hjälp av en slang som kopplas in på avloppet och sedan ska man trycka in spolhandtaget, och det är viktigt att man inte har några andra sladdar eller kablar i vattnet när man spolar av avloppet. Stäng elen om du är osäker. När avloppet är spolat rent kan man koppla av slangen och vrida på avstängningskranen igen. Sedan är det bara att koppla på vattnet genom att vrida på kranen.

Men om du inte hängde med hur du ska göra eller om du tycker att det verkar svårt, så tveka inte på att vända dig till det här företaget som erbjuder avloppspolning jour i Lund. Med det sagt, ha en underbar och fin dag och tack för att ni läste!