Glöm inte bilservice!

Ja, du kanske har satsat mycket pengar på en bil, men så snålar du in vad det kostar att göra bilservice? Det är dumt eftersom den är mycket viktig för bilens livslängd och driftsäkerhet. Genomgående service minskar risken för allvarliga problem och dyra reparationer. Dessutom kan det vara lönsamt i längden, eftersom välservade bilar ofta behåller sin värde bättre. Det finns olika typer av service, allt från grundlig genomsökning till byte av olja och filter.

Dags att planera in din nästa bilservice? Hitta en bra och pålitlig bilverkstad redan idag! En av dessa företag finns här i Kristinehamn och jag länkar till dem HÄR.

Det finns olika nivåer på service, en gång om året, eller var 1500:e mil görs en stor service, men nästa år räcker det med en liten service. Liten service innehåller bara oljebyte och filterbyte, vilket är det absolut viktigaste för din bil. I en stor service ingår även koll på bromsar, styrning och lufttryck i däck. Dessutom byts alla oljor och filter, bromsvätska, kylarvätska samt torkarblad. Stora service är mycket grundligare och därför lite dyrare.

Följer du rekommendationerna från bilfabriken och gör service vid de miltal som anges, minskar du risken för att drabbas av dyra reparationer. Det är alltså bättre att vara ute i god tid och planera in din nästa bilservice. Om du köper en ny bil ingår det oftast i priset de första åren, men om det är en begagnad bil gör det inte det. Om du missar service upphör garantierna att gälla, det har många bittert fått erfara.

Boka in din nästa bilservice redan idag! Det är en viktig del i skötseln av din bil. Då slipper du också problem och dyra reparationer längre fram.

Hoppas att detta inlägg var till hjälp för dig! Kör lugnt och försiktigt, undvik olyckor och kom fram till era nära och kära!